HSBC Seo'sundan kriz uyarısı

6 Ekim 2009 Salı

'Acaba ikinci bir kriz mi geliyor?' tartışmalarına HSBC CEO’su Michael Geoghegan’dan da bir yorum geldi. İkinci bir resesyon sürecinin tellallığı yapıldığı şu günlerde işte dünya devi bankanın CEO’sunun Fİnancial Times’taki yorumu…

HSBC CEO’su Michael Geoghegan, gelecek aylar içinde ortaya çıkabilecek ikinci bir kriz olasılığı yüzünden şirketin büyümesine yönelik tüm çalışmaları şimdilik iptal ediyor.

Krizden çıkışta V veya W süreçlerinden hangisinin geçerli olacağı sorusuna, ikinci yanıtını veren tecrübeli CEO, kriz sonrası iyileşmenin detaylı bir şekilde irdelenmesi gerektiğini, tekrar oluşabilecek bir krizin, kendilerini hızlı büyüme konusunda şüpheci yaklaşmalara ittiğini belirtiyor.

Michael Geoghegan ile birlikte ABD’nin bir başka büyük şirketi General Electric CEO’su Nani Beccalli de, hükümetin büyük rakamlar içeren krizden çıkış stratejileri hakkında aynı görüşü paylaşıyor. Ekonomiye aktarılacak büyük rakamların vaktinden önce yapılmış hamleler olabileceği konusunda endişelenen Beccali, kriz sonrası yapılan planlara temkinli yaklaşanlardan. Geoghegan, on gün önce HSBC yönetim toplantısından sonra yaptığı açıklamada, en kötünün henüz gerçekleşmediğini kar oranlarında azalma yaşanacağının kesin ve gerçek olduğu belirtti.

Nani Beccalli kriz sonrası umut ışığını gören ilk işadamlarından bir tanesi. Özellikle hükümetlerin hazırladığı teşvik paketlerine şüpheci yaklaşmada fayda gören deneyimli CEO, hızlı davranmanın ikinci bir resesyona, ağır bir müdahalenin ise enflasyona ve sonrasında oluşabilecek ikinci bir krize neden olabileceğini düşünüyor.

HSBC yüzde 8,8’ lik çekirdek katmanı ve yüzde 10,1 başlık katmanıyla birlikte bankalar arasında lider sermaye kuruluşlarının başında geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP