Borsa yükselmeye devam ediyor

1 Ekim 2009 Perşembe

Analistler borsalarda son günlerde yaşanan yükselişlerin devam edeceği beklentisini tartışırken reel sektör 2010 için temkinli duruşunu koruyor.

Özellikle madencilik sektöründeki iyileşme ekonomik görünümün olumluya dönmesine neden olurken, hisse senetleri de üçüncü çeyrekte güçlü performans gösterdiler. Bu gelişmeler, piyasa uzmanlarının yükselişin süreceği konusunda daha iyimser olmalarına yol açtı.

Piyasalardaki durumu MarketWatch'a değerlendiren Frankfurt merkezli DWS yatırım şirketinin fon yöneticisi Martin Schneider, Gelen iyi haberlerin tüm hisse senetleri piyasalarının hep birlikte toparlanmasına yardımcı oluyor dedi.

VERİLER POZİTİF

Almanya'da Eylül işsizlik rakamlarının yükseliş beklentisine karşılık az da olsa düşük gelmesi, Avrupa piyasalarında sürpriz olarak algılanırken, yine İngiltere'de Eylül ayı tüketici güven endeksindeki iyileşme de borsalarda bir süredir görülen yükselşin Çarşamba da devam etmesini sağladı.

Piyasaların değer kazanmasında Eylül ayında Çin'de imalatın üst üste altıncı ayda da artış göstermesi etkili oldu.

Avrupa'nın en büyük 600 şirketinin hisselerini içeren Stoxx 600 Endeksi, Salı günü yüzde 0.2 oranında yükseldi. Böylelikle, endeksin, üçüncü çeyreğin başından bu yana toplam değer artışı da yüzde 18.4 oldu. Bu, endeksin 1999 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana elde ettiği en büyük çeyrek dönemlik yükselişe denk geliyor.

ZİRVE SEVİYELERİNDEN UZAĞIZ

Schneider, hisselerin hareketine çok aşağı seviyelerinden başladığını da belirterek, üçücü çeyrekte sert yükseliş yaşanmasına rağmen fiyatların geçen seneki seviyelerini henüz yakaladığını ancak kriz öncesinde 2007 ortasında gördüğü son yılların en yüksek seviyelerinin oldukça altında olduğunu ekledi.

MarketWatch'ta yer alan bu olumlu görüşe rağmen beklenmeyen veriler de borsalarda yönün tam olarak yukarı çizilmesini engelliyor. ABD'de Salı günü açıklanan tüketici güveninde görülen sürpriz düşüş, hisselerin değer kaybetmesine neden oldu.

REEL SEKTÖR TEMKİNLİ

Bununla birlikte her ne kadar finans piyasaları geleceğe olumlu baksa da reel sektör temkinli duruşunu sürdürmeye devam ediyor.

Habere göre, Marks & Spencer CEO'su Stuart Rose, Her ne kadar piyasa önünü daha iyi görüyor ve tüketicilerin [ekonomiye] güveni artmış gibi görünse de, biz görünüm ile ilgili temkinli duruşumuza devam ediyoruz. 2010'un zor bir yıl olmasını bekliyoruz ve işlerimizi de bu [beklentiyle] uyumlu şekilde sürdüreceğiz dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP