Wells Fargo'dan büyük kar

22 Ekim 2009 Perşembe

ABD'li Wells Fargo bankası üçüncü çeyrekte 3,2 milyar dolar kar etti. ABD'nin dördüncü büyük bankası Wells Fargo, bu yıl üçüncü çeyrekte karını geçen yıl aynı döneme göre iki kat artırarak 3,2 milyar dolara (hisse başına 36 sent) çıkardığını açıkladı. Şirketin, hisse başına 37 sent kar etmesi bekleniyordu.

San Francisco merkezli banka, batık kredilerden kaynaklı kayıplarının ise 5,1 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Bank of America, JPMorgan Chase ve Citigroup da müşterileri ödeme güçlüğü çektiği için yüksek kredi kayıpları açıklamıştı.

Wachovia bankasını bünyesine katan Wells Fargo, kredi kayıplarının 2010 yılında zirve yapmasını beklediğini de kaydetti.

Bu arada, uçak üreticisi Boeing, Boeing 787 ve Boeing 747 jumbo jetin yeni versiyonunun gecikmesinden kaynaklı mali yükler nedeniyle üçüncü çeyrekte 1,6 milyar dolar (hisse başına 2,23 dolar) zarar ettiğini açıkladı.

Avrupalı Airbus'tan sonra dünyanın ikinci büyük ticari uçak üreticisi Boeing, geçen yıl aynı çeyrekte 695 milyon dolar (hisse başına 96 sent) kar etmişti. Şirket, bu yıl aynı dönemde gelirlerini ise yüzde 9 artırarak 16,69 milyar dolara çıkardı.

Şirketin üçüncü çeyrekte hisse başına 2,12 dolar zarar etmesi ve gelirlerinin 17,16 milyar dolar olması bekleniyordu.

Geçen yıl küresel ekonomideki krizin kötüleşmesi yüzünden havayolu trafiğinin ve kargo hizmetlerinin azalması, Boeing'in uçaklarına olan talebi düşürmüş, bazı müşteriler yeni uçak satın alımını ertelemiş ya da iptal etmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP