Borsa coştu, dolar düştü

6 Ekim 2009 Salı

Gösterge tahvilin bileşik faizi tarihte ilk defa yüzde 8 seviyesinin altına inerek yüzde 7.94'u gördü. Faizden destek alan borsa yüzde 2 artışla 47 bin 800 sınırına yükseldi, dolar 1.4840 liraya geriledi.

Faizlerdeki rekor serisi bugün de devam etti. Hazine'nin yaptığı ihalede bileşik faizin yüzde 7.38 seviyesinde oluşması piyasa faizlerini de etkiledi. Gösterge tahvilin bileşik faizi Haizne ihalesinden sonra yüzde 7.94'e kadar inerek tarihte ilk kez yüzde 8'in altına gerilemiş oldu.

Faizdeki düşüşün borsaya alım getirdiği dikkat çekerken, yurtdışı piyasalardaki yatay seyre rağmen İMKB'de hızlı bir çıkış izlendi. İMKB Ulusal 100 Endeksi günü yüzde 2.33 artışla 47 bin 948 puandan tamamladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP