Merkez Bankası, indirimde ısrarcı

21 Ekim 2009 Çarşamba

JP Morgan tarafından yayınlanan bir mini raporda TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz'ın bugün yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Bu açıklamaların ardından TCMB'nin faiz oranlarını bir sonraki toplantısında son kez 0.25 puan daha indireceği ve bunun ardından beklemeye çekileceği yönündeki beklentinin korunduğu ifade edildi. Bununla birlikte JP Morgan faiz oranlarının birden fazla kez 0.25 puan indirilmesi riski olduğunu ve faizlerin yüzde 6.5 yerine yüzde 6 seviyesinde durdurulabileceğini belirtti.

JP Morgan'ın raporunda şu ifadelere yer verildi:

- Düzenlenen bir basın konferansında konuşan TCMB Başkanı Yılmaz, Banka'nın dezenflasyon süreci konusundaki güvenini yineledi ve bununla birlikte talep düzeyinde görülen artışa dikkat çekti.

- Başkan'ın açıklamaları TCMB'nin geçtiğimiz haftalarda yayınladığı politika dökümanları ile paralellik arz etti. (PPK toplantısı sonrası açıklamalar ve enflasyon raporu gibi)

MB BAŞKANI DURMUŞ YILMAZ'IN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

- Bu şartlar altında mevcut para politikası beklentimizi değiştirmek için bir neden göremiyoruz.

- Banka'nın Kasım ayındaki toplantısında faiz oranlarını çeyrek puan indirmesi ve bundan sonra bu zamana kadar yapılmış olan indirimlerin ekonomi üzerindeki etkilerini gözlemlemeye geçmesini bekliyoruz.

- Bununla birlikte açıklamaların tonu, 0.25 puandan fazla indirimler yapılması riskini artırıyor. Banka bizim halen beklediğimiz gibi yüzde 6.5 oranından sonra faiz indirimlerine son vermek yerine yüzde 6 seviyesine kadar inmeyi tercih edebilir.

- TCMB'nin göndereceği sinyallere bağlı olarak faiz oranlarına dair tahminimizi değiştirmeye hazır bekliyoruz. Önümüzdeki salı günü açıklanacak olan çeyreklik dönem enflasyon raporu bu açıdan önemli bir enstrüman olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP