Büyüme rakamları bugün açıklanıyor

30 Haziran 2009 Salı

Bugün 2009 yılının ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamları açıklanacak.

Reuters'in hazırladığı ankete göre, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) 2009'un ilk çeyreğinde çift haneli yüzde 11, 6-12 arasında daralması bekleniyor.

Yıl sonunda ekonomide küçülme beklentisi ise yüzde 5.

Hükümetin açıkladığı orta vadeli programda 2009 için daralma yüzde 3.6 olarak tahmin ediliyor.

Türkiye ekonomisi 2009'da ne kadar küçülecek?

En kötü tahmin ise yüzde 5.9 ile geçen hafta OECD'den geldi. Toplam
sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre ocak ayında yüzde 21.3 daralırken, şubatta daralma yüzde 23.8, mart ayında ise yüzde 20.8 oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP