Ekonomide kritik açıklamalar bugün

15 Haziran 2009 Pazartesi

Ekonomi yönetimi, uzun süredir tartıştığı kritik kararlarını bugünden itibaren uygulamaya sokacak.

Birçok sektörün merak ettiği KDV ve ÖTV indirimleri bugünden itibaren yeni yapısıyla devreye girerken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan mali sektörle ilgili çalışmaları sektörün de katılımıyla bugün yapacağı basın toplantısıyla duyuracak.

Otomotivden, beyaz eşyaya birçok sektörü ilgilendiren ÖTV ve KDV indirimlerinin kaderi bugün belli olacak. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun konuyu dün akşam ele almasının ardından Babacan, bu sabah da mali sektörle birlikte basının karşısına çıkacak. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın katılacağı toplantıda mali sektörle ilgili çalışmaların kamuoyuna anlatılması planlanıyor.
Babacan'ın açıklayacağı çalışmalar için de kredi garanti fonunun da bulunması bekleniyor. Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı kredi garanti fonu projesinde, fona Hazine'nin 1 milyar TL aktarılması böylece reel sektöre 8-10 milyar TL arasında kredi imkânı açılması hedefleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP