ÖTV indirimi uzuyor mu?

9 Haziran 2009 Salı

EKK, ÖTV ve KDV indiriminin uzatılmasıyla ilgili dünkü toplantısında otomotiv sektöründe indirimin 3 ay uzatılması yönünde görüş bildirdi. Karar 16 Haziran’dan önce çıkacak.

Ekonomİ Koordinasyon Kurulu 6 gün sonra sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimlerini görüştü. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında toplanan EKK’ya Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile ilgili kurumların üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantının ana konusunu otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konut sektörüne getirilen vergi indirimlerine ilişkin değerlendirmeler oluşturdu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, konuyla ilgili “Uygulamanın bitim tarihi olan 16 Haziran’a bir ya da iki gün kala kararımız netleşir, açıklama yaparız” dedi.

Önceki hafta uygulama sonuçlarıyla ilgili çalışma yapması konusunda görevlendirilen Maliye Bakanlığı’nın EKK’ya bilgi sunduğu öğrenildi. Bu kapsamda bakanlık, otomotivde uygulanan ÖTV indiriminin yüzde 42’yi aşan oranda gelir sağlandığı, ancak beyaz eşya ve elektronikte yüzde 6’ya varan oranda bir düşüş olduğunu ortaya koydu. Sözkonusu rapor ışığında ekonomi yönetiminin eğilimi de şekillenmeye başladı.

Beyaz eşya ve elektronikte bitecek

Buna göre EKK’daki genel eğilimin otomotiv sektöründeki ÖTV indirimini 3 ay daha devam ettirmek yönünde olduğu belirtiliyor. Ancak beyaz eşya ve elektronikte uygulanan ÖTV indiriminin kesilmesi düşünülüyor.

Öte yandan ekonomi yönetiminde konut ve mobilyada uygulanan KDV indiriminin de sürmesinden yana bir eğilimi olduğu belirtildi. Babacan, uygulamanın hangi sektörlerde, nasıl bir sonuç verdiğine detaylı olarak bakılacağına, ekonomide bir hareketlilik getiren ürünlerde bu uygulamanın sürdürülebileceği “ cevabını vermişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP