Milli Piyango`ya `İddaa`lı ihale

22 Haziran 2009 Pazartesi

Milli Piyango özelleştirmesinde yeni yol haritası için hükümetin kararı bekleniyor. İkinci ihalenin İddaa'da olduğu gibi açık eksiltme yöntemiyle de gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi için 7 Mayıs'da gerçekleştirilen ihalede, teklif veren 2 grubun önerdiği tutarın, başlangıç fiyatının altında kalması nedeniyle iptal edilen ihaleden sonra gözler yeniden hükümete çevrildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Milli Piyango İdaresi, özelleştirmede bundan sonra izlenecek yol konusunda önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşünü alacak. Konu Maliye Bakanı ile değerlendirilecek daha sonra da hükümetin özelleştirme şimdilik kalsın ya da yola devam kararı beklenecek.

Milli Piyango özelleştirmesine devam kararı çıkması halinde de ya buna ilişkin yeni bir Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı yayımlanacak ya da yeni özelleştirme süreci Bakanlar Kurulu Kararı başlatılacak. Özelleştirme için Şans Oyunları Lisans Yönetmeliğinde bir takım değişikliklere gidilebileceği ifade ediliyor. Yetkililer, yönetmelikte özel sektör kuruluşlarının isteği doğrultusunda bazı esnekliklere gidilebileceğini ancak bunların sorumlu oyun ilkesine ters düşmeyecek düzenlemeler olacağını ifade ediyor.

Yetkililer, Milli Piyango'nun özelleştirme ihalesinin yenilenmesi sırasında, ihale yönteminde de değişikliğe gidilebileceğini belirtiyor. Siyasi iradenin bu konuda vereceği karar doğrultusunda, özelleştirmede açık arttırma yönteminin yine uygulanmasının yanı sıra hasılat paylaşımının da yeniden gündeme gelebileceği kaydedilirken, ihalenin dünya uygulamaları da gözönünde bulundurularak İdda'da olduğu gibi açık eksiltme usulü ile de gerçekleştirilebileceğini vurguluyor.

Açık eksiltme usulü ile ihale yönteminde başlangıçta belirli bir bedel alınabileceği gibi bedel olmadan tamamen hasılata dayalı bir özelleştirmeye gidilebileceğine de işaret ediliyor. Bu arada yetkililer, ilk ihaledeki açık arttırma usulünün yeniden benimsenmesi halinde 1 milyar 622 milyon dolarlık başlangıç tutarının yeniden gözden geçirilebileceğini de dile getiriyor.

FİRMALAR NE İSTİYOR

Talih Kuşu ile ilgilenen firmalar, oyun planının dar tutulmasına itiraz ediyor. Çekiliş aralıklarının saatlik hale getirilerek gün içerisinde birkaç oyun oynatılabilmesini talep ediyor.

Aşırı reklam yasağına ve korumacı politikalara itiraz eden firmalar, bu konuda da esneklik istiyor. Firmalar, reklam cezalarının aşağı çekilmesi yönünde de görüş belirtiyor.

Yatırımcı kuruluşların itiraz ettiği bir diğer husus da bayi komisyonları olarak belirleniyor. Firmalar yüzde 8-9 dolayında bulunan bayi komisyonlarının yüksek olduğunu dile getiriyor.

Şirketler, açık arttırma usulü ile pazarlık yerine talih kuşu ihalesinin diğer ülkelerde de olduğu gibi açık eksiltme usulü ile yapılması yönünde görüş belirtiyor...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP