Rekabet Kurulu`ndan Erdemir`e rekor ceza

23 Haziran 2009 Salı

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir'in ArcelorMittal Ambalaj Çeliği A.Ş. ve Borçelik'teki ortaklıklarının 1 yıl içinde sona erdirilmesine karar verdi.

CNNTURK

Kurul Erdemir'i toplam 20 milyon lira idari para cezasına çarptırdı. Rekabet Kurulu, konuyla ilgili olarak 2 Nisan 2008'de soruşturma açmıştı.
Oybirliği ile alınan ve Danıştay yolu açık kararın gerekçesinin daha sonra tebliğ edileceği belirtildi.

Kararda, ArcelorMittal Grubu ile Erdemir arasındaki ArcelorMittal Ambalaj'ın yüzde 25'lik hissesinin devrine ilişkin anlaşmanın rekabet koşullarını ihlal ettiği vurgulandı.

Bu çerçevede ArcelorMittal Ambalaj'a 1 milyon 228 bin TL, Erdemir'e ise 10 milyon 57 bin TL idari para cezası verildi.

Borusan Grubu ve ArcelorMittal Grubu tarafından ortaklaşa yönetilen girişim şirketi Borçelik'e, Erdemir'in yüzde 9.34 oranında ortak olması da rekabete aykırı bulundu.

Rekabet Kurulu bu nedenle de Erdemir'e 10 milyon 57 bin TL, Borçelik'e de 2 milyon 399 bin TL idari para cezası kesti.

Erdemir'den yapılan açıklamada, şirketin gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından her türlü yasal yola başvuracağı kaydedildi.

Erdemir, bir süredir söz konusu ortaklıklarının sona erdirilmesine yönelik görüşmeler yapıyordu...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP