Selçuk Gıda`da hisse devri ertelendi

29 Haziran 2009 Pazartesi

Selçuk Gıda'ya ait hisselerin VBG Holding'e devri için 30 Haziran'a kadar geçerli olan gizlilik sözleşmesi 30 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Sözleşmenin uzatılmasına gerekçe olarak tarafların imzalan sözleşmenin süresine sadık kalabilmek için sarf ettikleri yoğun çabaya rağmen incelemelerin henüz sonuçlanmaması gösterildi. Selçuk Gıda'nın yönetim kurulu üye seçimi ve oy kullanımda imtiyaz taşıyan A grubu hisselerinin toplamının yüzde 76,4'na sahip olan Eliya Alharal ve Vittorio Franco ellerinde bulundurdukları hisselerinden kendi hisselerinin yüzde 78,5'ne ve toplam imtiyazlı A grubu hisselerinin de yüzde 60'na tekabül eden kısmını VBG Holding'e devretmek üzere 23 Mart 2009 tarihinde gizlilik sözleşmesi imzalamışlardı.

30 Haziran'a kadar geçerliydi

Eliya Alharal, elinde bulundurduğu 165 bin 997 TL nominal değerli 16 milyon 599 bin 787 adet imtiyazlı A grubu hisse senetlerinden, 130 bin 310 TL nominal değerli 13 bin 031 adedini satmak üzere; Vittorio Franco da elinde bulundurduğu 48 bin TL nominal değerli 4 milyon 800 bin adet imtiyazlı A grubu hisse senetlerinden 37 bin 690 dominal değerli 3 milyon 769 bin adedini satmak üzere gizlilik sözleşmesi imzalamışlardı. Sözleşme, 30 Haziran 2009 tarihine kadar geçerliydi.

Gözaltı pazarında

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yönetim Kurulu'nun 16 Nisan 2008'de gerçekleştirdiği toplantısında, Selçuk Gıda'nın 18 Nisan 2008 tarihinden itibaren Gözaltı Pazarı'nda işlem görmeye başlamasına karar verilmişti. Şirketin Tasarruf Teşvik Fonu, SSK ve Bağ-Kur kesintilerinden oluşan borçlarını ödeyememesi, şirket tarafından Aralık 2007 tarihli mali tabloların bağımsız denetçi görüş bölümünde olumsuz görüş verilmiş olduğunun Sermaye Piyasası Kurulu tebliği hükümlerine aykırı olarak İMKB'ye gecikmeli olarak bildirilmesi gibi unsurlar gözaltı pazarında işlem görmeye başlamasına gerekçe olarak gösterilmişti.

Selçuk Gıda, kuru meyve (incir, üzüm, kayısı) fermente ve konserve edilmiş ürünler (salatalık, zeytin, kapari, turşular) reçel ve ızgara sebze üretimi yapmak ve bunların yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda satışlarını gerçekleştiriyor. Şirket mevcut salamura, hazır yemek ve fermente ürünlerin üretim faaliyetini daha önce aldığı kararla durdurmuştu. 2007 sonunda 32 personele sahip olan Selçuk Gıda'nın personel sayısı, 2008 yılı sonunda 24'e, 2009 yılı ilk çeyrek itibariyle 19'a geriledi. VBG Holding ise Türkiye'de kimyasal ve petrol deniz taşımacılığı, gemi inşaa ve akaryakıt dağıtımı sektörlerinde faaliyet gösteriyor...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP