Piyasa ve doların gündeminde G8 var

15 Haziran 2009 Pazartesi

Mart ayının başından bu yana yaşanan yüzde 30'u aşan küresel rallinin bu haftaki seyrini geçen haftaki G8 ülkeleri maliye bakanları toplantısının etkileri, ABD hazine tahvillerinin faizlerinde yaşanacak olası değişiklikler ile ABD işsizlik maaşı başvuruları ve emlak piyasasına ilişkin veriler belirleyecek.

Ayrıca mayıs ayı enflasyon rakamları da bu hafta açıklanacak ve ABD hükümeti ile merkez bankası ve hazinenin piyasayı paraya boğma ve harcamalarda gaza basma hamlelerinin yan etkisini ortaya çıkaracak. G8 maliye bakanlarının resmi gündeminde olmamasına rağmen son dönemde doların rezerv para birimi olmaktan çıkarılması yönündeki tartışmaları da bu hafta piyasalarca değerlendirilecek. Uzmanlara göre doların rezerv özelliğine ilişkin endişeli yaklaşımlar bu hafta dolar üzerinde diğer para birimlerine karşı yukarı yönlü baskı yaratabilir.

Bu durumda değer kaybeden dolar, zaten son dönemde yatırımcı çekebilmek için faizleri iyice yükselmiş olan ABD hazine tahvillerinin faizlerinde yeni artışlara da neden olabilir. Ayrıca dolar üzerindeki baskı alternatif yatırım aracı olarak görülen emtianın fiyatlarında da yukarı yönlü bir harekete neden olabilir. Yani bir anlamda piyasalar bu hafta da sene başından bu yana yaşadığı ralliyi korumaya çalışacak. Pazartesi günü New York bölgesine ilişkim emlak verileri gelecek.

Salı günü mayıs ayı üretici fiyatları, yeni ev inşaatı rakamları ve sanayi üretimi verileri açıklanıyor. Çarşamba günü ise mayıs ayı tüketici fiyat endeksi ile ilk çeyrek cari denge verileri, perşembe günü ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Philedelphia bölgesi için üretim rakamları duyurulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP