ÖTV indirimi Honda`nın stoklarını eritti

5 Haziran 2009 Cuma

Honda Türkiye Pazarlama Müdürü Can Eroskay, özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminin zaten az olan stoklarının çok çabuk tükenmesine neden olduğunu bildirdi.

Eroskay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel finansal kriz nedeniyle otomotiv sektöründe yaşanan daralmaya karşın, firma olarak satışta pazar paylarını yükselttiklerini belirtti.

Geçen yıl ekim ayından itibaren tüm dünyayı etkileyen küresel finansal krizin Türkiye'de başta otomotiv olmak üzere pek çok sektörü olumsuz etkilediğini, ancak firma olarak global krizin okunmasında başarılı bir yönetim uyguladıklarını vurgulayan Eroskay, “Başarılı bir kriz yönetimiyle aşırı stok oluşmasına engel olduk. Honda Türkiye olarak bu yılın şubat ayında 807, mart ayında 2 bin 175 ve nisan ayında da 1508 adet otomobil ürettik. Amacı stokların eritilmesine yönelik olan ÖTV indirimi zaten az olan stoklarımızın çok çabuk tükenmesine neden oldu” dedi.

ÖTV ve KDV indiriminin uzun dönemli düşünülerek yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Eroskay, “ÖTV indiriminin derinleşen ekonomik kriz döneminde biriken otomobil stoklarının eritilmesinde önemli yardımı olmuştur. Ancak şu an pek çok firmanın stoksuz olması mevcut talebin devam edip etmeyeceğinin net olarak anlaşılmasında bir zorluk olarak karşımıza çıkmakta. ÖTV ve KDV indirimlerinin sadece bu kriz döneminde değil, uzun dönemli düşünülerek yeniden değerlendirilmesi sektör ve vergi geliri açısından olumlu olacaktır” diye konuştu.

Hükümetin hurda araç düzenlemesinin satış ve çevre için faydalı olacağını savunan Eroskay, güvenlik standartlarını karşılamayan ve yüksek emisyon değerlerine sahip araçların hurda teşviki ile trafikten çıkarılmasının hem satışlar hem de çevre için faydalı olacağını dile getirdi. Eroskay, burada amacın net olarak tanımlanıp uzun dönemli faydalar üzerinde durulması gerektiğine işaret etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP