Piyasa Yorumu

16 Haziran 2009 Salı

Yurtdışı borsalardaki düşüş baskısının bu sabah da sürmesi nedeniyle IMKB-100 endeksinin güne 34.500 civarından (-0.5%) başlamasını bekliyoruz.

Rusya'nın bugünkü BRIC ülkeleri toplantısı öncesinde doların rezerv para konumunu koruyacağı açıklaması ile değer kazanan dolar, 1.42'den 1.38'e kadar gerileyen euro / dolar paritesi emtia fiyatlarının gevşemesine sebep oldu. Bu kapsamda petrol fiyatları önceki gün gördüğü 72 $ seviyesinden 69 $'a doğru kayarken, altın fiyatları da 930 $'a kadar geriledi. NY FED imalat endeksinin ve net yabancı sermaye girişi verilerinin tahminlerden oldukça kötü gelmesi, dün de belirttiğimiz kısa vadeli düşüş beklentimizi destekler şekilde ABD borsalarının %2'nin üzerinde değer kaybetmesine yol açtı.

Kısa vadeli hızlı yükseliş nedeniyle borsaların yıl sonu hedeflerine erken ulaşması ve borsaları sürükleyici yeni pozitif gelişme bulunmaması nedeniyle önümüzdeki günlerde özellikle yurtdışı borsalarda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesini bekliyoruz. Buna karşılık olumluya dönmeye başlayan ekonomiler nedeniyle uzun vadede borsalar yükseliş trendini sürdürecektir.

Gün içinde, yurtdışında açıklanacak olan ZEW endeksi, konut başlangıçları, ÜFE, sanayi üretimi, KKO gibi datalar nedeniyle veriye duyarlı bir gün geçireceğimiz görülüyor. Şayet dünün ardından, bugün de veriler beklentilerden kötü gelirse ABD borsalarındaki satış baskısı artarak Dow Jones 8.000 puana doğru gerileyebilir. Son üç işlem gününde olduğu gibi dün de IMKB-100 endeksi yurtdışı piyasalardan ayrışarak güçlü bir görüntü sergiledi. Bunun arkasındaki gerçek nedeni şu an net olarak bilemiyor olsak da IMKB'nin uzun süreli yurtdışından bağımsız hareket etmesi içinde bulunduğumuz koşullarda mümkün görünmüyor. Bu nedenle IMKB için de genel beklentimiz kısa vade için düşüş şeklindedir. Dün akşam Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulan KDV - ÖTV kararnamesinin içeriği henüz açıklanmadı. Buna karşılık gün içinde yapılan açıklamalar, yeni kararların eskisi kadar cazip koşullar içermediği görüntüsü sergiliyor. Bu da, otomotiv ve beyaz eşya sektörü hisselerinde alış cazibesini azaltabilir.

Destekler: 34.500 - 34.000, dirençler: 35.000 - 35.500

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP