Hükümetten bir teşvik kanunu daha

1 Haziran 2009 Pazartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni teşvik kanunu ile ilgili açıklamayı perşembe günü Ankara'da yapacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Rönesans Holding ve Sanko Holding iş birliğiyle Sankopark Alışveriş Merkezi'ni törenle hizmete açtı.

Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 81 vilayetin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Perşembe günü Ankara'da yapacağımız basın toplantısıyla 81 vilayetin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacağız. Birinci bölge, ikinci bölge, üçüncü ve dördüncü bölge olarak tüm illeri bu teşvik kapsamına dahil edeceğiz. Bunun ayrıntılarını da Perşembe günü yapacağımız geniş kapsamlı toplantıda bildireceğiz dedi.

Erdoğan, küresel kriz ortaya çıkınca bazılarının moralleri bozduğunu, felaket tellallığı yaparak halkı tüketim yapmaktan geri durdurduğunu, nisan ayı başından itibaren tablonun yeniden olumlu hale gelmeye başladığını bildirdi.

Erdoğan, Krizin bitmesinin ardından Türkiye eskisinden çok daha hızlı bir atılım gerçekleştirecek. Türkiye'de çok değil daha 5-6 yıl önce devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi yüzde 11. Biz o tarihlerde bunu gerçekleştireceğimizi söyleseydik kimse inanmazdı. Yüzde 63 nere yüzde 11 nere... Şimdi bunları konuşmayalım mı? diye konuştu.

Erdoğan, 5-10 yıl öncenin Gaziantep'in bugünün Gaziantep'inden çok daha gerilerde olduğunu işaret ederek, Sankopark Alışveriş Merkeziyle yalnızca Gaziantep'in değil, bölgenin büyük bir alışveriş merkezine kavuştuğunu vurguladı.

Sankopark Alışveriş Merkezinde 2 bin 500 kişinin istihdam edileceğini, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun bunu taahhüt ettiğini söyleyen Erdoğan, 10 bin dolayında kişinin alışveriş merkezinden geçimini sağlayacağını, alışveriş merkezinden Suriye'den gelecek kişilerin de yararlanacağını ifade etti.

Erdoğan sonra hizmete açtığı Sankopark Alışveriş Merkezi'ni gezdi, ilgililerden yatırıma ilişkin bilgiler aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP