Piyasa Yorumu / Eti Yatırım

12 Haziran 2009 Cuma

Gün içinde piyasaları etkileyecek önemli veri olmamasına karşılık ABD - Asya borsalarının artıda bulunması, vadeli borsaların da güne karışık başlaması nedeniyle IMKB-100 endeksinin yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Seans öncesinde perakende satışlar ile haftalık işsizlik maaş başvuruları verilerinin beklentilerden iyi çıkmasıyla güne pozitif başlayan ABD borsaları, saat 20:00'deki 30 yıllık tahvil ihalesine yeterli talep gelmesi ve faiz oranlarının tahminlerden daha uygun olarak 4.80%'in altında gerçekleşmesi ile günü %1'e yakın seviyelerde yükselişlerle tamamladı. Tahvil ihalesinin iyi geçmesi (uzun vade olmasına karşılık düşük boyutlu bir ihale olmasından dolayı çok da pozitif algılamaya gerek yok), verilerin pozitif gelmeye devam etmesi ile petrol fiyatlarının 72 $'a yükselmesi iki farklı bakış açısı ile olumlu/olumsuz değerlendiriliyor. Bu kapsamda, emtia fiyatlarındaki artış, bir taraftan ekonomilerdeki toparlanma ve güven artışı şeklinde yorumlanırken, diğer yandan fiyatlardaki hızlı yükselişin ekonomik canlanmayı yavaşlatacağı ve enflasyonist baskı yaratabileceği şeklinde de düşünülüyor. Bu iki unsur arasındaki ince çizginin nerede olduğunun bilinmemesi nedeniyle bu durumun soru işaretleri şeklinde kalarak yön belli oluncaya kadar dalgalı hareket yaratması daha muhtemel görünüyor. Benzer durum ABD tahvillerindeki yükseliş için de geçerli. Gerçi ABD 10 yıllık tahvillerinin yükselişinin ABD'li yetkililer ekonomiye gelen güven olarak yorumlasa da bu durum yatırımcıların enflasyon riskini göz önünde bulundurmasından da kaynaklanıyor. Yurtiçine baktığımızda, dünü %1 yükselişle tamamlayan IMKB'nin bugün sektörel bazda hareketlilikler yaşamasını bekliyoruz. Üç ay önce başlatılan ve Pazartesi günü sona erecek ÖTV - KDV indiriminin uzatılmasına yönelik yarın yapılması beklenen açıklamalar bugün özellikle otomotiv sektöründe etkili olabilir. Destekler: 34.500 - 34.000, dirençler: 35.000 - 35.500

Bugün İçin Hisse Önerilerimiz:
FROTO, SAHOL, SISE

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP