`ABD`de 150-200 banka daha batar`

25 Ağustos 2009 Salı

Ünlü bankacılık analisti Richard Bove, ABD'de banka iflaslarının artacağını belirtirken, yatırımcıların tüm yerel bankalardan uzak durmasını istedi.

Rochdale Menkul Değerler’den ünlü bankacılık analisti Richard Bove, ABD’de 150-200 bankanın daha iflas edeceğini öngördü. Bove, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi yatırım bankalarına ve Bank of America ve Citigroup gibi büyük bankalara 12 ila 18 ay süreyle yatırım tavsiyesinde bulundu.

Bove, yatırımcılara tüm yerel bankalardan ise uzak durmalarını tavsiye etti. Rochdale Securities analistelerinden Richard Bove, 2009 yılında 81 bankanın battığı ABD’de ‘muhtemelen, 150 ila 200 banka daha batacak’ dedi. Bove, bu durumun ABD’deki mevduat sigorta fonu kuruluşu olan Federal Deposit İnsurance Corp’u (FDIC), bankacılık sistemine destek olmak için ABD dışı bankalar ve özel yatırım fonlarına yönelmeye zorlayacağını belirtti. Bove, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi yatırım bankalarına ve Bank of America ve Citigroup gibi büyük bankalara 12 ila 18 ay süreyle yatırım tavsiyesinde bulundu.

Bove, yatırımcılara tüm yerel bankalardan ise uzak durmalarını tavsiye etti. Bove, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte güçlü bir büyüme sergileyebileceğini ancak finansal sektördeki sorunlar nedeniyle büyüme hızının bir süre için yüzde 1.5-2’ye ineceğini kaydetti. Ünlü analist, piyasalarda mevsimsel nedenlere bağlı olarak eylül ve ekim aylarında geri çekilme yaşanacağını öngördü.

Whitney: Batan banka sayısı 300’ü bulur

Diğer bir ünlü bankacılık analisti Meredith Whitney ise, ABD’de iflas eden banka sayısının 300’ü geçeceğini söyledi. Bloomberg’ün sorularını yanıtlayan Whitney, küçük işletme sahiplerinin krediye ulaşmada hâlâ zorlandığına dikkat çekti. Whitney, finansal kriz paniğinin bitmiş olmasına rağmen, yatırımcıların bankaların gelecek yıllardaki kârlarını tahmin etme konusunda fazla hevesli davrandıklarını söyledi. Ünlü analist, bankalar toparlansa da ekonominin itici gücü olan tüketicinin toparlanmasının yıllar alacağını belirtti...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP