Obama: Orta direğin vergisi artmayacak

5 Ağustos 2009 Çarşamba

ABD yetkilileri, Başkan Barack Obama’nın, yılda 250 bin dolardan daha az kazananların vergi yükünü artırmama yolunda verdiği sözü tutacağını söylediler.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, yaptığı basın toplantısında, “Başkan Barack Obama, orta sınıf ailelerin vergi yükünü azaltmak yolunda çok açık bir taahhütte bulunmuştur” diyerek Başkan Obama’nın yılda 250 bin dolardan daha az kazananların vergilerini artırmamakta kararlı olduğunu ifade etti.

‘Orta sınıfın sırtına yük binmeyecek’

Buna karşılık Hazine Bakanı Timothy Geithner ise rekor düzeylere çıkmış olan bütçe açıklarını düşürmek için vergi artışlarını ihtimal dışı bırakmadığını kaydetti. Ülkenin Ekonomi Danışmanı Laurence Summers da, Obama’nın orta sınıfı cezalandırmak istemediğini tekrarlayarak, “Bir şey asla olmayacak demek pek doğru değildir” dedi. Ancak Summers, daha sonra bir televizyon programında, Beyaz Saray’ın hazırladığı ekonomik önlemlerin hiçbirinin, orta sınıfın sırtına yük bindirmeyeceğini ifade etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP