Hırsızlar Bernanke`yi de çarpmış

28 Ağustos 2009 Cuma

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin eşi Anna'nın cüzdanını çalanhırsızlar ortak hesaptan defalarca para çekti. Hırsızlar Bernanke'nin çek defterinden de yüklü alım gerçekleştirdi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin eşi cüzdanını çaldırınca, Fed Başkanı’nın aile hesabı defalarca yasadışı yollardan kullanıldı. ABD’nin önde gelen dergilerinden Newsweek’te yayımlanan habere göre, Bernanke ailesine ait kimlik bilgilerine ulaşan hırsızlar, Bernanke’nin çek defterinden çok sayıda yüklü alım gerçekleştirdi. Dergi haberinde, ABD genelinde, bu şekilde 2.1 milyon kişi ve finanasal kuruluşun hesaplarının kullanıldığı belirtildi.

Newsweek haberinde, ABD’de federal ajanların ve polisin aylardır bu konu üzerinde soruşturmalar yaptığı bildirildi. Fed Başkanının eşi Anna Bernanke’nin geçen yıl ağustos ayında cüzdanını çaldırdığı, ancak hırsızların Anna Bernanke’yi özel olarak hedef seçmediği ifade ediliyor. Anna Bernanke, cüzdanını çaldırarak hırsızlara sosyal güvelik kartı, ehliyeti, ayrıca dört ayrı kredi kartını da kaptırmış oldu. Bayan Bernanke’nin cüzdanında ayrıca, Wachovia Bank’da bulunan eşi ve kendine ait ortak hesaba ait bilgiler ile bir çek defteri de bulunuyordu. Hırsızlar bu çek defterini kullanarak Bernankelerin hesabından harcama yaptı.

Hırsız yakalandı

Newsweek haberinde, soruşturma kapsamında çok sayıda tutklamanın yapıldığı belirtildi. Haberde, dolandırıcılık yapan suç çetesinin başında Clyde Austin Gray adlı bir isim olduğu ve Gray’in geçen ay polis tarafından tutuklandığı ifade edildi. Dergi haberinde, Clyde Austin Gray’in çok sayıda yankesiciyi işe aldığı onlarla birlikte geniş bir suç ağı oluşturduğu belirtildi. Bu şekilde, kredi kartları, çek defterleri yoluyla yüklü paranın mağdurların hesabından çekildiği ifade edildi.

Birçok kişi dolandırıldı

Fed Başkanı Ben Bernanke, konuyla ilgili olarak Newsweek dergisine verdiği demeçte, kimlik hırsızlığının ciddi bir suç olduğunu ve her yıl milyonlarca ABD’linin hayatını ciddi anlamda etkilediğini ifade etti.
“Ailemizin karşı karşıya kaldığı durum, ABD’de yaşanan 500 farklı olaydan sadece biri” diyen Bernanke, yetkililerinin gösterdiği performanstan ötürü memnuniyet duyduğunu, bu şekilde yeni olabilecek finansal suçların önüne geçilmiş olduğunu ifade etti.
ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, hafta içinde Başkan Barack Obama tarafından ikinci kez Fed Başkanlığı görevini yerine getirmesi için aday gösterilmişti...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP