Doğan Holding kar açıklaması yaptı

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin azınlık payları sonrası net dönem karı 21 milyon lira oldu.

Doğan Holding'den yapılan açıklamada Grubun, yılın ilk yarısında net satış gelirlerinin 4,7 milyar lira, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı'nın 226 milyon lira, azınlık payları sonrası net dönem karının ise 21 milyon lira olarak gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada, yılın ilk aylarında daha belirgin olarak hissedilen ekonomik durgunluk ortamının, ilk yarı sonuçları üzerinde olumsuz etkilerine rağmen, Doğan Grubu'nun 2009 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki döneme göre satış gelirlerini yüzde 17, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karını ise yüzde 142 oranında artırdığı belirtildi.

Grubun kısa vadedeki performans ölçülerinin piyasa payı, yüksek likidite ve operasyonel etkinlik göstergeleri olduğuna dikkatin çekildiği açıklamada, yılın ilk yarısında başta enerji ve medya olmak üzere faaliyet alanlarında lider pazar konumlarının korunduğu, bu alanlarda yeni yatırım girişimlerinin ve performansın Grubun ana hedefleri ile uyumlu olarak sürdürüldüğü belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP