ABD`li yatırımcıların yeni gözdesi Türkiye

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Küresel ekonomik krizin etkilerini yavaş yavaş silmeyebaşlayan ABD, yeni yatırımlar için Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor.

ABD’li firmaların Türkiye’de ağırlıklı olarak turizm, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji yatırımlarıyla ilgilendiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ABD ile ticaret hacminin artırılması için sorumluluk verdiği Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/ AmCham), Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin arttırılması için harekete geçti.

Görüşmeler başladı

Türk Amerikan İşadamları Derneği /AmCham Genel Başkan Uğur Terzioğlu başkanlığındaki heyet, geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçisi James Jeffrey ve Ticaret Müsteşarı James Fluker ile biraraya geldi. ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi açısından oldukça verimli bir toplantı olduğunu söyleyen Uğur Terzioğlu, öncelikli olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin dünyadaki finansal krize rağmen birçok noktada geliştirilebileceği konusunda mutabık kalındığını söyledi. Terzioğlu, özellikle enerji, altyapı, gayrimenkul ve turizm konularında iki ülke arasında birçok yatırım ve ticaret imkânı bulunduğuna değinilen görüşmeler sırasında, ABD’li firmaların özellikle turizm, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji konularıyla ilgilendiği ve yatırımların finansmanında ABD’nin etkin bir rol üstleneceği konusunun ele alındığını belirtti.

Türk yatırımcıların ilgi duyacağı alanların da belirlendiğini ifade eden TABA Başkanı Terzioğlu, krizin derinden etkilediği ve varlık fiyatlarının bazı durumlarda maliyet fiyatının dahi altına indiği ABD gayrimenkul pazarına girmek isteyen yatırımcılara yol göstermeye dair girişimlere başlanılacağı konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP