Petrol Ofisi`nden 145 milyon TL`lik net kâr

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Bu yılın ilk yarısında 6 milyar 345 milyon lira (3 milyar 952 milyon dolar) tutarında net satış geliri elde eden Petrol Ofisi'nin net kârı 145 milyon TL oldu.

Petrol Ofisi tarafından dün yapılan açıklamada, şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi kârının geçen yılın aynı dönemine göre değişim göstermeyerek 400 milyon TL (249 milyon dolar) olduğu kaydedildi. Petrol Ofisi CEO'su Melih Türker, küresel ekonomik koşulların ve akaryakıt sektöründe serbest piyasa düzenine dışarıdan yapılan müdahalelerin tüm akaryakıt sektörünü olumsuz etkilediğini bildirdi.

Verimlilik arttı

Petrol Ofisi'nin net satışlarında bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında düşüş gerçekleştiğini kaydeden Türker, Petrol fiyatlarındaki düşüşler ile birlikte ekonomi ve sanayideki daralmayı ana nedenler olarak görmek mümkün. Bu dönemde net satışlarımız, 6 milyar 345 milyon TL oldu. Buna karşılık masraf bazımızın yapısal olarak sürekli gözden geçirilmesi ve verimliliği artırıcı yoğun çabalarımızla yılın ikinci çeyreğinde net kârımız, 177 milyon TL olarak gerçekleşti. Yılın ilk yarısı itibari ile net kârımız ise 145 milyon TL oldu dedi.

Müdahaleler riskli

Akaryakıt pazarında, özellikle beyaz ürünlerde pazarda daralmanın sürdüğünü de dile getiren Türker, Bu daralmanın, Petrol Ofisi satış hacimlerine de etkisi olması kaçınılmaz.

Bizim hedefimiz, bu etkiyi pazardaki daralma oranının altında tutmak dedi. 14 milyar TL civarındaki yıl sonu ciro beklentisinde önemli bir değişiklik öngörmediklerini kaydeden Melih Türker, serbest piyasaya yapılan müdahalenin yıl sonu FAVÖK tahminlerinde ise gerilemeye yol açtığını ifade etti.

Akaryakıt dağıtım sektöründe yer alan tüm şirketlerin, sene başında yatırım ve iş planlarını serbest pazar dinamiklerinde belirli bir rekabet iklimi ve buna bağlı kârlılık hesapları ile yaptığını hatırlatan Türker, Dolayısıyla serbest pazara yapılacak müdahaleleri sektörün sürdürülebilirliği açısından riskli olarak görüyoruz dedi. Türker, müdahale sonrasında sektör genelinde birim marjlarda önemli düşüşler görülebileceğine de dikkat çekti.

Buna rağmen Petrol Ofisi'nin müşteri odaklı çalışmalarına ve yatırımlarına aralıksız devam ettiğini kaydeden Türker, Müşteri memnuniyeti ve çalışan bağlılığını temel alarak pazar payımızı korumak, sektörün gelişimine yön veren projelerimize ve tüketicilerimize ekonomik fayda sağlayan uygulamalarımıza devam etmek önceliğimizi oluşturuyor.

Verimlilik alanındaki çalışmalarımızla, krizin ve diğer olumsuzlukların etkisini minimumda tutmayı; sürdürülebilir büyüme ve entegre bir petrol ve gaz şirketi olma planlarımız doğrultusunda faaliyetlerimize ve yatırımlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz dedi

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP