İMKB anonim şirket oluyor

28 Ağustos 2009 Cuma

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) anonim şirket statüsüne kavuşması ile ilgili olarak karar aldıklarını ve konunun Bakanlar Kurulu'na gönderileceğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası aylık meclis toplantısına katılan Akgiray, kiz döneminde Lehman Brothers'ın çökmesi sonrası yabancı kredilerin kapanmasıyla hisse senedi piyasalarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek bu piyasanın güçlendirilmesi için çalışma yaptıklarını dile getirdi.

İMKB'ye güvensizlik var

İMKB'ye yönelik bir güvensizliğin bulunduğunu, borsada işlem gören firma sayısında 15 yıldır artış olmadığını, borsanın piyasa değerinin de artmadığını dile getiren Akgiray, yatırımcının güvensizliği konusunda devletin de yanlışlarının bulunduğunu, şirketlerin bir anda yok olmasıyla küçük yatırımcının ortada kaldığını söyledi.

Borsadaki manipülasyonların abartılmasının da güvensizlikte etkili olduğunu kaydeden Akgiray, İnsanların borsaya karşı güvensizliğini kırmak zorundayız. Bu toplantı belki de bu amaçla yapılan ilk toplantı olsun. SPK içinde kurumsal iletişim dairesi ismiyle yeni bir daire kuruyoruz. Tek hedefimiz iletişim. İnsanlar borsaya gelsin diye reklam vereceğiz, broşür dağıtacağız dedi. Akgiray, bu konudaki düzenleme çalışmalarında SPK olarak elden geldiğince sevecen olmaya çalışacaklarını, bu konuda iş dünyasından da destek beklediklerini söyledi.

Telekom ve THY gibi olacak

Akgiray, IMKB ve VOB'un da ortak olacağı borsaların iletişim ve operasyonuna hizmet verecek bir teknoloji şirketi kurma kararı da aldıklarını kaydetti. Akgiray, İMKB'nin de anonim şirket olması yolunda yazılı olmasa bile kararı aldık. Raporu bakanlığa göndereceğiz. Kararı Bakanlar Kurulu alacak. İlk etapta mülkiyetin Hazine'ye bağlı olacağını tahmin ediyoruz. Sadece mülkiyet tabii, yönetime hiç karışılmayacak. Telekom ve Türk Hava Yolları (THY) örneğinde olduğu gibi. Ne olduğu belli olsun, ortağı kim, sahibi kim belli olsun. Çünkü şu anda İMKB'nin statüsünün dünyada benzeri yok dedi

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP