Endeksin teknik yorumu / Borsa Yorum

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Dün güne alıcılı başlayan piyasada %0,42 oranındaki primle 44.956 puandan açılış yapan endeks 44.947 seviyesinden kar satışları ile karşılaşarak sert bir şekilde 44.300'e kadar düzeltme yaşadı. Ancak daha sonra gelen kademli alımlarla 44.500 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışan endeks kapanışa yakın yeniden başlayan satışların etkisiyle ilk seansı %0,12 oranındaki kayıpla 44.631 puandan kapadı. İkinci seansa hafif alıcılı başlayan piyasada endeks 44.300'e kadar toparlanma yaşasa da, özellikle seansın ikinci yarısında belirginleşen satışların etkisiyle 44 binde tutunmayı başaramadı. En düşük 43.343 puanı test eden endeks kapanışa doğru gelen zayıf alımlarla günü %2,25 oranındaki kayıpla 43.678 puandan kapadı. Dün yaklaşık 1600 puanlık bir bant içinde genelde satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeksin azalan işlem hacmi ile birlikte trendinin zayıflamaya devam ettiği görülmektedir. Kısa vadeli teknik göstergelerden CCI düşüşüne devam ederken, William's R dün aşırı alım bölgesinin altına inerek satım sinyali vermiştir. Momentum'un düşük bir eğimle birlikte de olsa gerilemesi devam ederken, RSI'ın tam referans çizgisi desteğinde bulunması endeksin destek seviyelerinde tutunmasına yardımcı olabilir. Kapanış itibariyle geçen hafta üzerine çıktığı ancak tutunmakta zorlandığı orta vadeli yükselen kanalına geri dönen endeksin geçen yıl Nisan ayından bu yana haftalık bazda incelendiğinde ters omuz-baş-omuz formasyonu oluşturmakta olduğu görülmektedir. Uzun vadede trendin yönü yukarı doğrultuda olmakla birlikte sağ omuzun oluşmasının sözkonusu olması endeksin yeniden 39 binli seviyeleri test etmesini olası hale getirebilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD'nin tetik çizgisine yaklaşması Trix'in de düşüş yönündeki hareketi kademeli bir düzeltme hareketinin öncü göstergeleri olarak nitelendirilebilir.

Diğer taraftan teknik göstergelerin birçoğunun olumsuz görünümüne karşın, Momentum'un hala zirve değerlerinin altında olması ve endeksin hala 2007 yılı Ekim ayından bu yana oluşumunu sürdüren uzun vadeli çanak formasyonunu tamamlamamış olması olası bir düzeltme hareketi sonrasında yeni trendin devam edebileceğine işaret etmektedir. Ayrıca haftalık grafikte çok uzun vadeli (8 yıl) logaritmik olarak incelendiğinde endeksin hala trend çizgisinin altında olduğu gözönüne alındığında kısa vadede 47.500, orta vadede 58 bin seviyelerini test etme olasılığından sözedilebilir. Ancak kısa vadede yaşanan hızlı yükselişler -sık sık yaşadığımız üzere- sert düzeltme hareketleerine zemin hazırlamakta olup, bu durumda trendin gücünün zayıflamasına neden olmaktadır. Bu açıdan kısa vadeli yükseliş hareketleri sonrasında destek seviyelerine doğru yaşanacak geri çekilmeler ve yeni taban arayışlarının trendin devamı açısından olumlu olarak nitelendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

TL bazında ise kısa vadede endeks için 43.800-44.000-44.600-44.800-45.000-45.800-46.500-47.000 seviyeleri direnç, 43.500-42.800-42.300-41.800-41.600-41.000-40.500-40.000-39.500 seviyeleri de önemli destekler konumundadır

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP