Likör arazisinde plana durdurma

12 Ağustos 2009 Çarşamba

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Şişli’deki eski Likör Fabrikası arazisiyle ilgili nazım imar planı değişikliğine ilişkin “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aleyhine yaptığı başvuruyu değerlendiren ve konuya ilişkin bilirkişi raporunu inceleyen mahkemesinin kararında şöyle denildi:
“Taşınmaza önce yeşil alan fonksiyonu atfedildiği, ancak sonradan 2006’da plan değişikliğine gidilerek ’ticaret’ işlevi verildiği, bilahare dava konusu plan notlarıyla da yalnızca işlevinin ’özel koşullu ticaret alanı’ olarak belirlendiği, ayrıca 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Notlarının geçerli kılındığı ve bu suretle ’rezidans’ ve ’apart konut’ kullanımlarının eklendiği, maksimum bina yüksekliğinin serbest olarak tanımlandığı ve bodrum katlarının emsal dışında bırakıldığı ve bu suretle bodrum katlarının belirlenen emsal koşullarına dahil edilmediği görülmektedir.”

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkarılan Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisinin ihalesini, Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak İnşaat Ortak Girişimi almıştı

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP