Memurun ücret zammı masada

25 Ağustos 2009 Salı

İki milyonu aşkın memuru ilgilendiren toplugörüşmelerde beşinci tur bugün yapılıyor. Toplantıda mali konular ele alınacak. Memur-Sen en düşük memur maaşının 1360, Kamu-Sen 1219, KESK 1500 TL olmasını istiyor

İki milyonu aşkın memuru ilgilendiren toplu görüşmelerde beşinci tur bugün. Memur-Sen en düşük memur maaşının bin 360, Kamu-Sen bin 219, KESK bin 500 TL olmasını istiyor. Toplantıda memurlara Memur-Sen ve Kamu-Sen temsil ediyor.

Memur-Sen, gelecek yıl kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 11 zam yapılmasını talep ediyor. Vergi indirimi yapılmaması halinde ise kamu çalışanlarına altı ayda bir 600 TL kriz çeki verilmesini talep eden Memur-Sen ayrıca, eşi çalışmayan kamu çalışanlarına verilen aile yardımının 131 TL’ye yükseltilmesini talep ediyor.

Memur-Sen en düşük memur maaşının bin 360 TL olmasını hedefliyor. Türkiye Kamu-Sen, ek ödeme oranlarına 21 puan eklenmek suretiyle ek ödemelerin 110 TL artırılmasını, tüm kamu görevlilerinin maaşlarına 200 TL net seyyanen zam yapılmasını ve sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen 10 TL toplu görüşme priminin 50 TL’ye çıkarılmasını istiyor. Kamu-Sen ise en düşük memur maaşının bin 219 TL olmasını talep ediyor. KESK ise memura aynı zamanda emekliler ve asgari ücretliler için de esas olmak üzere en az bin 500 TL temel ücret istiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP