Belçika Ekonomisi Daraldı

18 Şubat 2010 Perşembe

Açıklanan ekonomik verilere göre, Belçika Ekonomisi, 2009 yılında, yüzde 3 oranında daraldı. Belçika Merkez Bankası'nın açıkladığı verilerde, Belçika'nın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana, en ağır resesyon koşullarını yaşadığını, 2009 ortalarındaki bazı düzeltme çabalarına rağmen, bu yılın telafisi için en az birkaç yıl geçmesi gerektiğini söyledi.


Verilere göre, Belçika ekonomisi, sadece 3 kez daralma yaşamıştı. Bu daralmalar da en fazla yüzde 1,5 oranında olmuştu. 2009 yılında yaşanan yüzde 3'lük daralma ise, son 60 yılın en büyük gerilemesi.

Aynı rapora göre, 2010 yılındaki beklentiler de dile getirildi. Bu beklentilere göre, bu yıl Belçika ekonomisinde yüzde 1 oranında bir büyüme oranı yakalanması bekleniyor.

İşsizlik oranına gelince, 2009 öncesi, nüfusun yüzde 7'si işsizken, 2009'da bu oran nüfusun 7,9'una kadar ulaştı.

Ayrıca, 2009'da, Belçika'daki bütçe açığı ve kamu borcu da önemli miktarlarda artış gösterdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP