IMF Artık Önceliğimiz Değil

15 Şubat 2010 Pazartesi

Kısa adı IMF olan Uluslararası Para Fonu ile 2 yılı aşkın süredir görüşmeler devam ediyor. Bu konu ile ilgili Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, bir açıklama yaptı. Açıklamasında, artık IMF'nin Türkiye'nin öncelikli ekonomik yardımcısı olmadığını belirtti.

Yaşanan küresel ekonomik krizin, Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı olmadığını ispatladığını söyleyen Ali Babacan, Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kriz, bizi teğet geçti." açıklamasına da atıfta bulundu. 2008 ve 2009'da yaşanan ekonomik krizlerde, Türkiye'nin dik bir duruş sergilediğini, borsa haberleri olumlu yönde geliştiğini belirten Ali Babacan, "Yapılan borsa yorumları, tarafsız olmalıdır, insanları paniğe sevketmemelidir." dedi.

Türkiye'nin artık IMF'den kredi almasının şart olmadığını ve ülkenin kendi kredisini kendisinin yaratabileceği kapasitede olduğunu söyleyen Babacan, hala neden IMF ile görüşmelerin sürdüğünü ise, piyasa koşulları ile açıklamak istedi. IMF kaynakları için "Piyasa kaynaklarından daha uygun." tanımlaması yapan Babacan, IMF'nin faiz oranlarındaki uygun koşullardan örnekler verdi.

İlerideki dönemde, döviz rezervlerinin artacağını ve iç borçların ödeneceğini de söyleyen Ali Babacan, IMF'den gelebilecek dövizin Merkez Bankası'na verileceğini söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP