Ülkeleri Borsa Korkusu Sardı

6 Şubat 2010 Cumartesi

Son 2 günde yaşanan borsalardaki düşüşün yanı sıra, Avrupa'yı başka bir korku da sarmaya başladı. Yunanistan'da uzun süredir devam eden borçlanma ve bu borçları ödeyememe durumu, borsadaki son gelişmelerin ardından diğer Avrupa ülkelerinde de korkuya neden oldu. Birçok Avrupa ülkesi, Yunanistan'ın başına gelenlerin kendilerinin de başına gelebileceğinden korkar oldu. Özellikle İspanya, İtalya ve Portekiz'de bu endişe, daha uç boyutlarda. Türkiye'deki olumsuz havanın ve borsa seyrindeki düşüşün nedenleri arasında, bu korku havası da gösterilebilir.

ABD cephesi: Amerika Birleşik Devletleri'nde işten çıkarmalar tüm hızıyla devam ediyor. İşsizlik, son ayların en düşük seviyesinde. ABD'de yatırım yapmaktan kaçınan birçok ülke ortaya çıktı. ABD piyasası, Avrupa'daki ekonomik sorunlardan da ağır biçimde etkilendi.

Avrupa Cephesi: Özellikle İspanya ve Portekiz, birçok Avrupa ülkesini ekonomik yönden olumsuz etkilemekte. Son 2 gündür Avrupa borsalarındaki düşüş, yüzde 5'lere yaklaştı. Yunanistan'da alınan ekonomik önlemlere karşı, birkaç gün sonra büyük bir grev düzenlenecek. Bu şekilde devam ederse, Yunanistan'ın Euro bölgesinden atılma ihtimali konuşulabilir.

Asya Cephesi: Yabancı yatırımcılar, Asya borsalarında satış yapmayı uygun görmeye başladılar. ABD ve Avrupa'dan gelen kötü ekonomik haberler, Asya borsaları için de kabus halini aldı. Cuma günü, yüzde 2'nin üzerinde düşüşler meydana geldi. Gerileme, Tayvan Borsası'nda gerileme yüzde 5'lere yaklaştı.

Türkiye Cephesi: Türkiye'de de durum bilindik. Son 2 gündür borsadaki düşüşün en büyük sebebi, Dünyadaki hareketler şüphesiz ki. İki gün içerisinde İMKB, yüzde 4 oranında değer kaybetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP