Petrol Fiyatları 77 Doları Geçti

17 Şubat 2010 Çarşamba

70 doların üzerinde seyreden ABD ham petrolü fiyatları, dün yüzde 4'lük oranda daha artış gösterdi. Yaşanan bu artış ile birlikte, ABD ham petrolünün varil fiyatı 77 doları da geçti.


Dünkü yüzde 4'lük artış, 2,88 dolara denk düşüyor. Yani şöyle açıklarsak; yükseliş öncesi, 74,13 dolar seviyelerinde olan ABD ham petrolü varil fiyatı, dünkü 2,88 dolarlık artış ile 77,01 dolara ulaştı.

Dün yaşanan artış, bugün de devam etti. Bugünkü yükseliş miktarı ise 34 cent dolaylarındaydı. Bu artış ile birlikte, petrol fiyatları 77,35 dolara kadar çıktı.

Londra Brent Tipi Ham Petrol ise 31 cent'lik bir artış ile 75,99 dolara ulaştı. (Nisan ayı teslim fiyatı)

Peki petrol fiyatları neden artıyor?

Bu sorunun cevabı, yine Amerika Birleşik Devletleri'nden. ABD dolarında yaşanan değer düşmesi ve ABD ekonomisindeki verilerin olumlu oluşu, petrolün varil fiyatlarının artmasına sebep oldu.


0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP