Dünkü Yükselişin Sebebi

20 Şubat 2010 Cumartesi

Borsa, bilindiği üzere, dün 800 puanın da üstünde bir artış sergiledi. Bu artış ile birlikte, çok önemli olarak kabul edilen 53 bin barajının da üstüne çıkılmış oldu. Peki borsada, dünkü yükselişin sebebi neydi? Bu sorunun cevabı, ABD'den gelen borsa haberlerinde gizli.


Daha önce de bu blogda duyurduğumuz üzere Standart and Poors, borsanın seyrini yukarı doğru çeviren açıklamayı önceki gün yapmıştı. Türkiye'nin notunu "BB"ye yükseltmişti. Bu da borsa için olumlu bir bakış açısı demek. Tabii ki tepkiler geç gelmedi. Borsa hemen ivmeyi yukarı çevirdi, hisse senetleri değer artışı yaşadı.

FED faiz konusunda, yönünü yukarı çevirmişti. Bu karar ile birlikte ABD borsasında da satışlar başlamıştı. FED'in bu kararını, Standart and Poors, bir anlamda telafi etmiş oldu. Borsa tüyoları veren kişiler, alınan bu kararlar ile ters köşeye yattı.

Dünya piyasalarında da durum, Türkiye'den çok farklı değildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP