Merkez Bankası Faiz Kararı

17 Şubat 2010 Çarşamba

Merakla beklenen faiz kararlarını, Merkez Bankası, en sonunda açıkladı. Açıklanan faiz oranlarına göre, kısa vadeli faiz oranlarında herhangi bir değişiklik olmadı.


Gecelik faiz oranları, borçlanma sırasında yüzde 6,5, borç verme sırasında ise yüzde 9 olarak uygulanacak.

Son dönemde açıklanan verilerle ilgili de bir açıklama yapan Merkez Bankası Kurulu, açıklanan iktisadi verilerin olumlu havanın bir ispatı niteliğinde olduğunu söyledi.

Aynı açıklamada işsizlik rakamlarına da değinildi. İstihdam oranının, geçen senelere göre arttığını ancak hala işsizlik oranının çok yüksek seviyelerde olduğunu söyleyen Merkez Bankası, bu konuyla ilgili adım atılması gerektiğini ve istihdam oranlarının iyiden iyiye arttırılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, enflasyon rakamlarının, Merkez Bankası'nın politikalarını etkileyebileceği, açıklanan her rakamın Merkez Bankası'nın duruşunu değiştirebileceği de açıklanan konular arasında.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP