Türkiye, borç krizinde değil!

3 Şubat 2010 Çarşamba

Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başekonomisti Prof. Dr. Kenneth Rogoff, Türkiye’nin, 2001 krizinden sonra uyguladığı yapısal reformlar nedeniyle, şimdi, Yunanistan, İspanya ve İrlanda gibi borç krizine düşmediğini söyledi.

Prof. Dr. Kenneth Rogoff, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından da göreve çağrılan dünyanın önde gelen beş ekonomisti arasında yer alıyor. Harvard Üniversitesi ekonomi Profesörü Kenneth Rogoff, Türkiye’nin mevcut mali yapısı nedeniyle de, Avrupa’da iş yapılabilecek iyi durumdaki ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Rogoff, Türkiye’nin bir zamanlar, kamu harcamalarını IMF finansmanıyla karşıladığına dikkat çekerken, şimdi ise böyle bir finansmana ihtiyacının bulunmamasının iyi bir şey olduğunu söyledi.
Rogoff, küresel kriz ortamında, gelişmiş ülkeler dahil birçok ülkenin IMF ile anlaşma arayışına girdiğini belirtirken, IMF ile stand-by anlaşmasının, mutlaka bir finansman için yapılmayacağını, bu anlaşmaların çıpa etkisinin de bulunduğunu ve uluslararası yatırımcılar arasında güveni daha da artırdığını vurguladı.

IMF’den önce, ABD Merkez Bankası (FED) Yönetim Kurulu’nda da çalışan Rogoff, küresel kriz öncesinde, birçok ABD bankasının sıkıntıya düşeceği uyarısında da bulunmuştu.

‘Toparlanma hızlı’

Bu arada IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel ekonominin beklenenden hızlı toparlandığını ancak, bu toparlanmanın halen kırılgan olduğunu söyledi.

Strauss-Kahn, Tel Aviv’de düzenlenen Herzliya Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Küresel ekonomi beklenenden hızlı düzeliyor ancak, düzelme halen kırılgan. İç talep, çoğunlukla gelişmiş ülkelerde halen kamu sektörü teşvikleriyle devam ediyor. Özel talep halen zayıf” dedi...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP