Petrol Fiyatlarının Son Durumu

6 Şubat 2010 Cumartesi

Petrol fiyatları ile ilgili değerlendirme yapmadan önce, borsanın dünyadaki seyrine bakmakta fayda var: İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, 4 Şubat ve 5 Şubat 2010 tarihlerinde, büyük çalkantılar yaşadı. Ülkenin para birimi değer kaybederken; ABD Doları, Türk Lirası karşısında değer kazandı. Bu durum, sadece Türkiye piyasalarına özgü olan bir durum değildi elbette. Amerika borsalarından Çin Borsası'na kadar; Uzakdoğu borsalarından Avrupa borsalarına adar her yerde bu bu düşüş görüldü. Dünya borsaları, mini bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldı. Bu durum, petrol fiyatlarını da doğrudan etkiledi tabii.

ABD ham petrolü varil fiyatı, dün sabah saatlerinde 77 dolar seviyelerindeydi. Bu seviyelerden işlem görüyordu. Ancak, sonraki gelişmelerle birlikte, ABD ham petrolü varil fiyatı, 3,84 dolar değer kaybederek son 4 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Şu an ABD ham petrolünün varil fiyatı, 73,39 dolar seviyelerinde.

Ufak bir dipnot olarak belirtelim, Londra Brent tipi ham petrol de 72,21 dolar seviyelerine kadar düşmüş durumda.

Kısacası, son 2 günde süregelen ekonomik çöküşler, petrol fiyatlarını da doğrudan etkiledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP