OPEC: 2010'da Petrol Krizi Olmaz!

6 Şubat 2010 Cumartesi

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC), 2010 ılında petrol fiyatlarının dengeli bir seyir izleyebileceğini vurguladı. Bu açıklamasının sebebini de, küresel ekonomideki toparlanma sebebiyle, petrole olan talebin artması olarak gösterdi.


2010 yılında petrolün varil fiyatlarının 70 ile 80 dolar arasında bir seyir izleyeceği belirtilirken, küresel anlamda ise petrol tüketiminin artacağı söylendi.

Kısacası, 2010 yılında petrol ile ilgili bir kriz beklenmiyor. Özellikle 2009 yılında yaşanan kriz sebebiyle, petrolde de çok büyük oranda değişimler olmuştu; daha sonraki toparlanma aşamalarında, petrol yine en önce değer kazanan ürünlerin başında gelmişti.

Bu arada OPEC, Avrupa'lı birtakım yatırımcıların "Petrolün varil fiyatı 40 dolara inecek." sözlerinin inandırıcı olmadığını, böyle bir düşüşün asla gerçekleşmeyeceğini, gerçekleşme ihtimali olsa dahi, kendilerinin bu duruma müdahalede bulunacağını belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP